Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Desatero budoucího školáčka

2. 9. 2021

Desatero budoucího školáčka

Pohyb

- Umím házet a chytat míč, běhat a skákat. Dovedu se obléci a uklidit své hračky. Umím správně stolovat, používat kapesník a toaletu

Samostatnost

- Už umím být občas bez rodičů. Dovedu říci, co si myslím, s čím souhlasím a nesouhlasím a dodržuji dohodnutá pravidla

Jazyk a řeč

- Už umím vyslovovat hlásky, rozumím většině slov, dovedu vyprávět a povídat si. Napíšu hůlkovým písmem své jméno.

Manipulace

- Už umím pracovat se stavebnicemi, kreslit, stříhat a malovat. Dovedu správně držet tužku a znám základní geometrické tvary. Vím, kde je vpravo a vlevo.

Vnímání

- Už umím rozeznat barvy, tvary a velikosti věcí. Dovedu slabikovat, znám základní dopravní značky a dovedu správně reagovat na zvukové a světelné signály.

Myšlení

- Už umím počítat na prstech, srovnávám předměty podle počtu, tvaru a velikosti. Dovedu se orientovat a umím řešit jednoduché hádanky a příklady.

Paměť

- Zapamatuji si, co jsem viděl a slyšel a dokážu o tom vyprávět. Pamatuji si říkadla a písničky. Dokážu se soustředit na úkoly a dokončit je.

Pravidla

- Už umím pozdravit, poděkovat a omluvit se. Dokážu se dohodnout s kamarádem a podělit se o hračky. Pomáhám mladším dětem.

Tvořivost

- Znám pohádky, písničky a říkadla. Účastním se různých akcí a dovedu říci, co mě zaujalo. Dokážu si hrát na školu, na rodinu, na cestování...

Znalosti

- Už se orientuji ve svém okolí a vím, jak se mám chovat. Poznám řadu věcí, osob, rostlin a zvířat, vím již hodně o svém městě i zemi, naší planetě a vesmíru.